10 meest gemaakte beginnersfouten bij de renovatie/ leggen (houten)vloer in uw appartement of woning

Uw vloer renoveren/ kopen van een houten vloer voor in uw woning of appartement kan een spannend proces zijn. Helemaal als u het voor de eerste keer doet. Voor het beste resultaat en om uw renovatie of kopen van uw vloer is binnen uw budget en tijd te laten vallen, delen we veel voorkomende beginnersfouten bij de renovatie/ kopen van uw houten vloer in uw appartement of woning.

Fout # 1: Te weinig aandacht besteden aan de planning.        
Zorg ervoor dat de renovatie plannen, details en specificaties tot in detail zijn uitgewerkt.  Onduidelijkheid in de plannen draagt niet bij aan het eindresultaat zoals u het beoogt. Neem de tijd om met uw parketteur/ parketzaak uw wensen te bespreken. Hij/zij weet precies wat de mogelijkheden zijn en wat hij kan bereiken met het budget. Uw parketteur/parketzaak zal niet uw vloer wekelijks schoonmaken, maar denkt wel met u mee, zodat u ook na de renovatie/ kopen van uw vloer plezierig en efficiënt kunt leven op uw vloer.

Fout # 2: 1 offerte aanvragen of in zee gaan met de goedkoopste offerte.
Vergelijk altijd parketteurs/parketzaak met elkaar. En onthoud dat als het te mooi is om waar te zijn, het vaak ook het geval is. Vraag altijd offertes aan bij verschillende parketteurs/parketzaak zodat u betaalt en de juiste kwaliteit, service & vakmanschap.

Fout # 3: Het inhuren van de verkeerde mensen.
Iedereen kent wel iemand die ermee te maken heeft gehad. Parketteurs onder de prijs duiken en uiteindelijk half werk afleveren. Dit zorgt niet alleen voor extra kosten voor u, het creëert ook extra stress. Een renovatie van uw vloer moet kwalitatief vakkundig behandeld worden.

Fout # 4: Geen rekening houden met tegenslag.
Het kan altijd gebeuren dat buiten uw en of parketteur/parketzaak macht en controle om, de werkzaamheden uitlopen. Er zijn zoveel dingen die de voortgang van uw renovatie of leggen van uw vloer kunnen vertragen.  Wie rekening houdt met een ruimere renovatie periode is minder teleurgesteld wanneer het langer duurt. Daarentegen is iedereen blij wanneer de renovatie/ leggen van uw vloer eerder klaar is dan verwacht. Bereidt u voor op extra tijd.

Fout # 5: Teveel zelf willen doen.
Door zelf werkzaamheden uit te voeren kunt u geld besparen. En als u ervaring heeft met het renoveren/ leggen van uw vloer, dan is dit ook zeker het geval. Bent u minder handig dan u aanvankelijk dacht te zijn, dan wordt de kans op (kostbare) fouten groter. Dan kan de aanvankelijke besparing u veel tijd en geld kosten. We raden daarom iedereen aan om expert/ vakman/vrouw in te huren voor structurele aanpassingen en het schuren/ leggen van uw kostbare parketvloer. Als zulke werkzaamheden niet volgens vakkundig wordt uitgevoerd, dan moet alles opnieuw gedaan worden en zullen de kosten aanzienlijk hoger uitvallen dan gehoopt.

Fout # 6 : Het ontbreken van een expert.
Wanneer u uw interieur helemaal gaat vervangen, van de badkamer tot aan de woonkamer, dan is het verstandig om een architect of interieur ontwerper te raadplegen.De indeling van de woonruimte, de keuze voor tegels, kasten, verf, plaatsing van het meubilair, houten/pvc vloer en alle andere decoratieve aspecten van uw leefruimte vereist een bepaalde kennis en inzicht. Aangezien de keuzes eindeloos zijn, kunt u al snel door de bomen het bos niet meer zien. Een (binnenhuis)architect/ parketzaak weet welke mogelijkheden & houten/pvc vloeren bij een bepaalde stijl passen.

Fout # 7: In het appartement wonen tijdens de renovatie hoeft niet.
Een renovatie/ leggen van uw vloer is meestal geen dagbehandeling. Uw huis is vaak meerdere dagen iets minder leefbaar. Wanneer u hier niet op voorbereid, kan het u overrompelen. Als u uw meubels even uit de behandelruimte kunt opslaan, dit kan in andere ruimtes van het huis zijn bijvoorbeeld: de keuken, de gang, garage, op en onder een groot zeil buiten in de tuin.

Fout # 8: Luisteren naar de verkeerde mensen  
Nederland telt heel veel parketteurs. Iedereen zal zijn of haar advies geven tijdens de renovatie van uw vloer. Probeer te vertrouwen op het advies van een professionele vakman, de architect, de aannemer, de parketteur en uzelf natuurlijk.

Fout # 9: Geld goed en efficiënt besteden.  
De kamers/ producten die u het meest intensief gebruikt, zoals de keuken, badkamers en uw vloer, moeten perfect zijn. Maak goed gebruik van het budget en besteed het aan de ruimtes die u regelmatig zult gebruiken. Deze kamers zorgen ook voor meerwaarde aan uw huis.

Fout # 10: De vakman vertellen wat hij moet doen.
Net als bij fout 8, denkt u zelf misschien precies te weten hoe het allemaal moet. Parketteurs/parketzaak hebben het allemaal al een keer gezien. Vertrouw op hun ervaring en vaardigheid. Goed werk afleveren is een samenwerking tussen de parketteur en u. Communiceer open en op gelijke voet.

In goede handen bij Glim Houten Vloeren
Een verbouwing/renuvatie is een uitdaging. Iedereen gaat anders met een verbouwing of renovatie om. Glim Houten Vloeren heeft de juiste kennis en ervaring in huis om u goed van dienst te zijn. Wij zorgen ervoor dat de uw renovatie trap, vloer of nieuwe vloer volgens afspraak verloopt. We zijn er om u te helpen. Maak kennis met uw vakman.