Houten vloer schuren

Wij schuren uw vloer met uitsluitend met gecertificeerde machines.

Een houten parket vloer zal in het gebruik na verloop van jaren er steeds minder mooi kunnen gaan uitzien. Dit komt door slijtage van de afwerklaag zoals olie of lak en dat meestal te zien is waar de vloer minder mooi oogt, dit komt doordat op veel delen van de vloer gelopen en geleefd word. Dit in combinatie met wel of niet goed onderhoud doet u wellicht overwegen om uw vloer te laten schuren. Indien de problemen niet meer op te lossen zijn met de gebruikelijke oplossingen zoals een dunne laag olie of polish, dan is er nog maar één oplossing: de parketvloer schuren. De vloer dient dan helemaal kaal geschuurd te worden. Daarna wordt de houten parketvloer voorzien van olie of diverse lagen lak ter bescherming.

Met het schuren wordt er een minimaal laagje van het hout afgehaald, de meeste houten vloeren kunnen diverse malen geschuurd worden.Dit hangt af van de dikte van de vloer. Het schuren gebeurd onder normale omstandigheden eenmaal in de 8 à 10 jaar. Indien voor de juiste voorzorgsmaatregelen gezorgd wordt (het goed onderhouden van de vloer), dan zal het schuren binnen bovengenoemde jaren niet meer nodig zijn. Omstandigheden die bijdragen tot het zo lang mogelijk niet hoeven te schuren van de parket vloer zijn o.a. het zorgen van goede inloopmatten bij elke ingang in het huis, tijdig stofwissen of stofzuigen, tijdig de beschermlaag herstellen door een dun laagje olie of polish aan te brengen.
De parketvloer schuren is dus de basis, het parket onderhoud door de klant dient er voor te zorgen dat u zo lang mogelijk van de mooie vloer kunt genieten.
Hieronder een praktijkvoorbeeld. Wilt u meer informatie over het professioneel schuren van uw parket vloer, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.


Renovatie vloeren

Er komt een moment dat u, uw vloer een nieuwe kleur wil geven of de bestaande olie/ lak laag versleten is, ook dan is er een schat aan mogelijkheden. Helaas kan het voorkomen, dat de vloer op bepaalde plekken dusdanig beschadigt is dat deze niet meer te renoveren is, ook dan zijn er mogelijkheden om uw vloer een nieuwe uitstraling te geven.

 

 

Aanheling/ of renovatie bij een bestaande vloer.

Bij bijvoorbeeld een aanbouw kan het zijn dat de vloer moet worden aangeheeld, hieronder ziet u hoe dit eruit gaat zien voor de aanheling en na de aanheling.
Na het aanhelen dient de vloer in zijn geheel te worden geschuurd, daarna word de vloer in de lak of olie gezet. De vloer ziet er weer als nieuw uit en het is alsof er nooit wat is gebeurd. De nieuwe delen zullen uiteindelijk steeds meer kleuren naar de bestaande delen en in de meeste gevallen lijkt het al alsof het er altijd al in heeft gelegen.

 

 

De 10 meest gemaakte beginnersfouten bij de renovatie/ leggen (houten)vloer in uw appartement of woning

Uw vloer renoveren/ kopen van een houten vloer voor in uw woning of appartement kan een spannend proces zijn. Helemaal als u het voor de eerste keer doet. Voor het beste resultaat en om uw renovatie of kopen van uw vloer is binnen uw budget en tijd te laten vallen, delen we veel voorkomende beginnersfouten bij de renovatie/ kopen van uw houten vloer in uw appartement of woning.

Fout # 1: Te weinig aandacht besteden aan de planning.        
Zorg ervoor dat de renovatie plannen, details en specificaties tot in detail zijn uitgewerkt.  Onduidelijkheid in de plannen draagt niet bij aan het eindresultaat zoals u het beoogt. Neem de tijd om met uw parketteur/ parketzaak uw wensen te bespreken. Hij/zij weet precies wat de mogelijkheden zijn en wat hij kan bereiken met het budget. Uw parketteur/parketzaak zal niet uw vloer wekelijks schoonmaken, maar denkt wel met u mee, zodat u ook na de renovatie/ kopen van uw vloer plezierig en efficiënt kunt leven op uw vloer.

Fout # 2: 1 offerte aanvragen of in zee gaan met de goedkoopste offerte.
Vergelijk altijd parketteurs/parketzaken met elkaar. Onthoud dat als het te mooi is om waar te zijn, het vaak ook het geval is. Vraag altijd offertes aan bij verschillende parketteurs/parketzaken zodat u de juiste kwaliteit, service & vakmanschap in huis haalt.

Fout # 3: Het inhuren van de verkeerde mensen.
Iedereen kent wel iemand die ermee te maken heeft gehad. Parketteurs die onder de prijs duiken en uiteindelijk half werk afleveren. Dit zorgt niet alleen voor extra kosten voor u, het creëert ook extra stress. Een renovatie van uw vloer moet kwalitatief vakkundig behandeld worden.

Fout # 4: Geen rekening houden met tegenslag.
Het kan altijd gebeuren dat buiten uw en of parketteur/parketzaak macht en controle om, de werkzaamheden uitlopen. Er zijn zoveel dingen die de voortgang van uw renovatie of leggen van uw vloer kunnen vertragen.  Wie rekening houdt met een ruimere renovatie periode is minder teleurgesteld wanneer het langer duurt. Daarentegen is iedereen blij wanneer de renovatie/ leggen van uw vloer eerder klaar is dan verwacht. Bereidt u voor op extra tijd.

Fout # 5: Teveel zelf willen doen.
Door zelf werkzaamheden uit te voeren kunt u geld besparen. En als u ervaring heeft met het renoveren/ leggen van uw vloer, dan is dit ook zeker het geval. Bent u minder handig dan u aanvankelijk dacht te zijn, dan wordt de kans op (kostbare) fouten groter. Dan kan de aanvankelijke besparing u veel tijd en geld kosten. We raden daarom iedereen aan om expert/ vakman/vrouw in te huren voor structurele aanpassingen en het schuren/ leggen van uw kostbare parketvloer. Als zulke werkzaamheden niet volgens vakkundig wordt uitgevoerd, dan moet alles opnieuw gedaan worden en zullen de kosten aanzienlijk hoger uitvallen dan gehoopt.

Fout # 6 : Het ontbreken van een expert.
Wanneer u uw interieur helemaal gaat vervangen, van de badkamer tot aan de woonkamer, dan is het verstandig om een architect of interieur ontwerper te raadplegen.De indeling van de woonruimte, de keuze voor tegels, kasten, verf, plaatsing van het meubilair, houten/pvc vloer en alle andere decoratieve aspecten van uw leefruimte vereist een bepaalde kennis en inzicht. Aangezien de keuzes eindeloos zijn, kunt u al snel door de bomen het bos niet meer zien. Een (binnenhuis)architect/ parketzaak weet welke mogelijkheden & houten/pvc vloeren bij een bepaalde stijl passen.

Fout # 7: In het appartement wonen tijdens de renovatie hoeft niet.
Een renovatie/ leggen van uw vloer is meestal geen dagbehandeling. Uw huis is vaak meerdere dagen iets minder leefbaar. Wanneer u hier niet op voorbereid, kan het u overrompelen. Als u uw meubels even uit de behandelruimte kunt opslaan, dit kan in andere ruimtes van het huis zijn bijvoorbeeld: de keuken, de gang, garage, op en onder een groot zeil buiten in de tuin.

Fout # 8: Luisteren naar de verkeerde mensen  
Nederland telt heel veel parketteurs. Iedereen zal zijn of haar advies geven tijdens de renovatie van uw vloer. Probeer te vertrouwen op het advies van een professionele vakman, de architect, de aannemer, de parketteur en uzelf natuurlijk.

Fout # 9: Geld goed en efficiënt besteden.  
De kamers/ producten die u het meest intensief gebruikt, zoals de keuken, badkamers en uw vloer, moeten perfect zijn. Maak goed gebruik van het budget en besteed het aan de ruimtes die u regelmatig zult gebruiken. Deze kamers zorgen ook voor meerwaarde aan uw huis.

Fout # 10: De vakman vertellen wat hij moet doen.
Net als bij fout 8, denkt u zelf misschien precies te weten hoe het allemaal moet. Parketteurs/parketzaak hebben het allemaal al een keer gezien. Vertrouw op hun ervaring en vaardigheid. Goed werk afleveren is een samenwerking tussen de parketteur en u. Communiceer open en op gelijke voet.

In goede handen bij Glim Houten Vloeren
Een verbouwing/renovatie is een uitdaging. Iedereen gaat anders met een verbouwing of renovatie om. Glim Houten Vloeren heeft de juiste kennis en ervaring in huis om u goed van dienst te zijn. Wij zorgen ervoor dat de uw renovatie trap, vloer of nieuwe vloer volgens afspraak verloopt. We zijn er om u te helpen. Maak kennis met uw vakman.