Onderhoudsvloeren

Glim Houten Vloeren werkt uitsluitend met gecertificeerde machines.

een houten parket vloer zal in het gebruik na verloop van jaren er steeds minder mooi kunnen gaan uitzien. Dit komt door slijtage van de afwerklaag zoals olie of lak en dat meestal te zien is waar de vloer minder mooi oogt, dit komt doordat op veel delen van de vloer gelopen en geleefd word. Dit in combinatie met wel of niet goed onderhoud doet u wellicht overwegen om uw vloer te laten schuren. Indien de problemen niet meer op te lossen zijn met de gebruikelijke oplossingen zoals een dunne laag olie of polish, dan is er nog maar één oplossing: de parketvloer schuren. De vloer dient dan helemaal kaal geschuurd te worden. Daarna wordt de houten parketvloer voorzien van olie of diverse lagen lak ter bescherming.

Met het schuren wordt er een minimaal laagje van het hout afgehaald, de meeste houten vloeren kunnen diverse malen geschuurd worden.Dit hangt af van de dikte van de vloer. Het schuren gebeurd onder normale omstandigheden eenmaal in de 8 à 10 jaar. Indien voor de juiste voorzorgsmaatregelen gezorgd wordt (het goed onderhouden van de vloer), dan zal het schuren binnen bovengenoemde jaren niet meer nodig zijn. Omstandigheden die bijdragen tot het zo lang mogelijk niet hoeven te schuren van de parket vloer zijn o.a. het zorgen van goede inloopmatten bij elke ingang in het huis, tijdig stofwissen of stofzuigen, tijdig de beschermlaag herstellen door een dun laagje olie of polish aan te brengen.
De parketvloer schuren is dus de basis, het parket onderhoud door de klant dient er voor te zorgen dat u zo lang mogelijk van de mooie vloer kunt genieten.
Hieronder een praktijkvoorbeeld. Wilt u meer informatie over het professioneel schuren van uw parket vloer, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Renovatie vloeren

Er komt een moment dat u, uw vloer een nieuwe kleur wil geven of de bestaande olie/ lak laag versleten is, ook dan is er een schat aan mogelijkheden. Helaas kan het voorkomen, dat de vloer op bepaalde plekken dusdanig beschadigt is dat deze niet meer te renoveren is, ook dan zijn er mogelijkheden om uw vloer een nieuwe uitstraling te geven.

renovatie_voor renovatie_na
De renovatie van een parket vloer     De renovatie van een parket vloer


Eiken planken vloeren tijdens het klaar schuren en na het oliën

 Voor_het_Schuren na_het_schuren
Voor het schuren                                na het schuren


Aanheling/ of renovatie bij een bestaande vloer.

Bij een vloer die dusdanig beschadigd is, kunnen de beschadigde planken uitgezaagd worden en vervangen worden voor nieuwe planken.
Let wel hierbij zal de vloer altijd in zijn geheel opnieuw in de olie of lak gezet worden.
Dit om kleurverschil te voorkomen en de vloer weer als één geheel te maken.

Vloeraanhelen Vloerscheuren