Oliën – lak – was

Glim Houten Vloeren werkt met de volgende producten

Een houten planken vloer of parket kan na het leggen of na het schuren op diverse manieren worden beschermd, een daarvan is het beschermen met olie.
Enkele verschillen met het parket lakken is dat de houten vloer van een beschermende laag wordt voorzien, een beschermende laag die door dringt ìn het hout, dus het hout van binnen uit beschermt. In tegenstelling tot de vloer lak is het bij de olie niet de bedoeling dat er een laag òp de houten vloer komt, maar er in. Alle olie die na het aanbrengen en dergelijke nog op de houten vloer aanwezig is, wordt voor dat de vloer weer in gebruik genomen kan worden, verwijderd.
Een ander verschil met de meeste vloer lakken is dat een in de olie gezette houten vloer een matte uitstraling heeft. Hierdoor komt de houtnerf heel erg mooi tot zijn recht, en heeft de vloer een natuurlijk aanzien. Bovendien geeft de matte vloer een rustiger beleving omdat niet elke stofje gezien wordt.

Skylt lak

Skylt lak is een zeer sterke en slijtvaste lak die de uitstraling van olie heeft, dat wil zeggen dat deze wel de voordelen van lak heeft maar de looks van olie. Skylt lak heeft de uitstraling alsof de vloer na het schuren niet behandeld is. De vloer blijft de uitstraling houden van een onbehandelde vloer. deze lak is zeer geschikt voor project werk evenals voor particulieren.

skylt titanium       skylt ultramat heeft de uitstraling van een onbehandelde vloer

Woca olieWoca olie is een olie die doordringt in de houtnerf waardoor de uitstraling van de plankenvloer zeer natuurlijk blijft. Woca olie zijn er in verscheidene kleuren te verkrijgen van licht (white wash) naar donker (zwart). Als de vloer geolied is in een kleur dient het onderhoud (door de klant) regelmatig gedaan te worden. Doordat de vloer regelmatig word onderhouden met de daarvoor ontwikkelde zeep zal de vloer zich steeds meer afsluiten tegen nattigheid en vuiligheid. Dit is wel belangrijk. Ook kan de vloer nog eventueel afgesloten worden met een waterafstotende olie.

Woca_Maintenance_Box
Woca Maintenance Box

Woca_Masterzeep  Woca_Trip_Trap_olie
Woca Masterzeep                             Woca (Trip Trap) olie

Woca_olielak  Polish
Woca olielak                                     Polish voor Lak voor Gelakte Vloeren

Monocoat oliën en onderhoud producten

Rubio monocaot is een zeer goede afwerking voor uw houten vloer.
De olie is verkrijgbaar in 42 verschillende kleuren.
Rubio monocaot is zuinig in verbruik, zeker ten opzichte van de andere traditionele lakken en olien. Al met 1 laag rubio monocoat olie is de vloer afgewerkt en beschermt.
Kenmerken van rubio monocoat olie zijn: vochtwerend, vuilafstotend en slijtvast.
Tevens is de vloer makkelijk te reinigen.

Monocoat_olie Monocoat_onderhoudset
Monocoat olie                               Monocoat onderhoudset

Osmo Hardwax oliën

Osmo hardwax-olie is het ideale product om hout te beschermen tegen vuil en vocht.
De Osmo hardwax-olie blinkt uit door een natuurlijke uitstraling, een bijzondere
oppervlaktehardheid en zeer slijtvast. Het maakt het hout waterafstotend en vuilbestendig.
Osmo is eenvoudig aan te brengen met de Osmo vloerborstel, slechts twee lagen op het kale hout, geen grondlaag, tussenschuren overbodig. De vloer dient goed onderhouden te worden.
Osmo hardwaxolie is te verkrijgen in mat en zijdemat.

Osmo_onderhoudset_1 Osmo_onderhoudset
Osmo vloeren olie                                       Osmo onderhoudset

Hermadix Parketlak

Hermadix parkelak is een kras en slijtvaste lak die tevens niet vergeelt.
De parketlak is te verkrijgen in extra mat, mat, zijdeglans en glans.
De lak is watergedragen wat minder belastend is voor het milieu, daarnaast geurt de lak vrijwel niet. Met 1 liter lak kunt u ongveer 10 m2 verwerken.
Als u eerst de vloer gekleurd wilt hebben, dan kunt u kiezen uit een palet van kleuren.

parketlakblik E_off
Parketlak Zijde glans

parketlak
Parketlak Zijde glans